Akkumulátor regenerálás

Adjon még egy esélyt az elektromos targoncája akkumulátorának, mert a regenerációs folyamat során akár 85%-át vissza nyerjünk a régi kapacitásnak. A regenerálást egy speciális gép végzi 72 órán keresztül. Minden cellát a szükséges módon regenerál, amelyről egy jegyzőkönyvet állít ki.

Az akkumulátorok nem örök életűek. Az igénybevételtől, a kivételek sűrűségétől, a minőségétől függően 2-8 év alatt az akkumulátorok maguktól elöregszenek, leszulfástosodnak. Ezek az akkumulátorok ilyen állapotban már nem képesek megtartani a töltést, és sok esetben csak mérgelődést okoznak az ember számára. Az elöregedett akkumulátorok tároló képessége és indító árama is nagyban elmarad az eredeti értékektől.

Szóval ha úgy érezzük, idő előtt ment tönkre az akkumulátorunk, először az targoncát érdemes alaposan átvizsgáltatni. Megfelelő-e a töltőfeszültség, nincsenek-e „energiavámpírok”, amelyek álló helyzetben szívják az akkumulátor vérét?

Ha a gép rendben van, akkor feltételezhetően akkumulátorunkkal lehet a hiba, melyet egy állapotfelmérésre/regenerációra mindenképpen érdemes még egyszer szakszervizbe vinnünk.